DARÁZSFÉSZEK (kato-b receptje)
50 dkg lisztet el kell morzsolni 6 dkg fagyos zsírral (ne margarinnal) bele 3 egész tojás és 2 dl tejben csipet sóval, 5 dkg porcukorral megfuttatott 2 dkg élesztő.
Rétestészta keménységűre dagasztani (ne hagyd lágyra, mert később bajod lesz vele) aztán letakarva fél órát pihentetni.
Amíg pihen 10 dkg vajat (nem margarint) 10 dkg porcukorral és 1 cs. vaníliás cukorral habosra keverni (a vaníliás cukor helyett lehet kakaó is).
A tésztát kinyújtjuk, majd megkenjük a krémmel, feltekerjük mint a beiglit és 12 szeletre vágjuk. (A recept a huszonvalahányszor negyvenvalahányas tepsihez jó, 3x4 db.)
A tésztákat lapjukkal kizsírozott tepsiben kelni tesszük (teljesen összekel). 180 C-on kb. 40-45 percig sül, sütője válogatja.
Ahogy elkezd színesedni kivesszük és egyenként jól meglocsoljuk 1,5 dl langyos tejben feloldott 5 dkg porcukor és 1 cs. vaníliáscukor elegyével. Pirosra sütjük. Ügyelj rá, hogy a közepük is átsüljön!