GUMI TORTA (zsuzsika8 receptje)
Először elkészítjük a zselatint, ami az egésznek szinte a lényege:
5 csomag HORVÁTH ROZI (csak ez lehet!!!) zselatint 8 dl vízben felforralunk.
Félre tesszük, de melegen tartjuk!
Fogunk egy közepes tepsit és kiöblítjük hideg vízzel.
1. réteg: 3 tojás sárgáját+4evőkanál porcukor+1 kévés kanál vaniliás cukrot kikeverünk.
Majd ehhez adjuk a 3 tojás felvert habját és 2 dl zselatint.
Nagyon alaposan összedolgozzuk kézi habverővel.
A tepsibe öntjük és hűtőbe tesszük.
2. réteg:3 tojás sárgáját+4evőkanál porcukrot kikeverünk
Majd ehhez adjuk a 3 tojás felvert habját + 2 evőkanál kakaót+2 dl zselatint.
Nagyon alaposan összedolgozzuk!
Majd kivesszük a hűtőből amit előtte beraktunk és ráöntjük, majd ismét a hűtőbe!!
3. réteg: 1 Nagy pohár tejfölt 3 evőkanál porcukorral és 1 cs puncs pudinggal kikeverünk.
Majd 1 dl zselatinnal alaposan összedolgozzuk.
Kivesszük a hűtőből a tepsit ráöntjük az előző rétegre, majd ismét berakjuk hűlni.
4. réteg: 1 nagy pohár tejfölt+3evőkanál porcukrot+1 evőkanál vaniliás cukrot összekeverünk.
Majd hozzáadunk 1 dl zselatint.
Alaposan összedolgozzuk.
Kivesszük a tepsit, az előző rétegre ráöntjük és be a hűtőbe megint.
5.réteg: A maradék 2 dl zselatinba öntünk 2-3 dl zöld szörpöt.
Jó alaposan összedolgozzuk.
Kivesszük a hűtőből és a tetejére öntjük az egésznek.
Csak jól lehűtve szeleteljük!!
Fontos: a zselatint tartsuk állandó hőfokon, vagyis ne tudjon dermedni.
Gyorsan kell dolgozni!!!
A rétegek nagyon hamar megdermednek 2 réteg elkészítése között, úgyhogy nem kell amiatt izgulni, hogy összefolynak.
Fontos: mindig alaposan dolgozzuk össze a zselatinnal, hogy ne legyen csomós!
Akármilyen kérdés vagy segítség kellene szóljatok!
CITROMTORTA SÜTÉS NÉLKÜL (veghzs receptje)
1 nagy zacsi babapiskóta ( én a cukrozottat használom)
1 nagy doboz tejföl
másfél-2 db citrom
8-10 dkg cukor
1 flakon tejszínhab - eredtileg 2 zacsi tejszínhabpor+tej, de egyszer nem volt itthon és ezt nyomtam bele, árban még olcsóbb is majdnem és egyszerűbb :-DD
A tejfölt a tejszínhabbal és a cukorral összekeverjük, belereszeljük 1 citromnak a héját, aki szereti mind a kettőt és másfél-2 citrom levét is belefacsarajuk. Evvel a masszával rétegezzük a babapiskótát. Tetejére massza kerüljön! Mehet pár órára a hűtőbe. Nyáron isteni hűsítő finomság. Tetejét citromkarikával díszíthetjük.
DIÓBOMBA (kato-b receptje)
14 dkg porcukrot 1 egész tojással habosra keverünk, beleteszünk 14 dkg darált diót, 10 dkg csokoládéport (vagy egy evőkanál jó minőségű kakaót - nem cukrozottat ! ) és 1 evőkanál rumot. (Ha aromával készíted ügyelj rá, hogy a folyadékmennyiség legyen egy kanálnyi, pótold vízzel.)
A masszából diónyi golyókat formálunk és darált dióba, vagy finom kristálycukorba forgatjuk.
Ha van, tehetünk a közepébe rumba áztatott meggyet.
Gesztenyéből is nagyon finom.
LMONIC37 KEDVENC SÜTIJE :-)
Babapiskóta kell hozzá, gesztenyemassza, tejszín, magozott meggy, étcsoki, kevés tej.
A babapisit meg kell áztatni tejcsiben, majd egy mélyebb tányért körbepakolni vele, a gesztenyemasszát villával összetörni + bele a tejszín.
ezt a masszát kell a babapisire rátenni, majd a meggy jön.
Addig rétegezni míg elfogy minden, az alja babapiskóta legyen.
Ki kell fordítani ebből a tálból-tányérból, és a tetejét bevonni olvasztott étcsokival.